2021. április 28., szerda

Vitamin Station vashiány gyorsteszt 1 db - Jelenlegi ára: 4 733 Ft


Önellenőrzésre alkalmas gyorsteszt vashiány kimutatására
egy csepp vérből
Mire való a Vashiány teszt?
A Vashiány teszt a ferritin (vas megkötésére szolgáló fehérje) kimutatására szolgáló immunológiai gyorsteszt, amely alkalmas a lehetséges vashiányos állapot kimutatására. Használatához elegendõ egyetlen csepp ujjbegybõ l vett vérminta.
Melyek a Vashiány teszt előnyei?
egyszerû, gyors használat,
azonnali eredmény,
egy csepp vérbõ l, otthon, kényelmesen,
bárki által elvégezhetõ a vashiány megállapítására,
megbízható, 98%-os pontosság,
eredmény 10 perc alatt,
gyerekeken is elvégezhetõ a Vashiány teszt,
A vérszegénység egyik fõ oka a vashiány. A vashiány okozta panaszok kezdetben olyan enyhék lehetnek, hogy a vashiány felismerése akár hónapokig is eltarthat.   A vérszegénység egyike a nõ ket leggyakrabban érintõ hiánybetegségeknek. Ha sokszor érzi magát fáradtnak, levertnek, kedvetlennek, ha gyakran sápadt, vagy gyengélkedik immunrendszere, elképzelhetõ, hogy panaszait vashiány okozhatja, amirõ l saját maga is meggyõ zõ dhet otthonában kényelmesen, a Vashiány gyorsteszt segítségével!
Kinek ajánlott elvégezni a Vashiány tesztet?
nõ knek, fõ leg, ha aktív ciklussal rendelkeznek, azoknak, akik vashiány tüneteit tapasztalják magukon, hiányosan táplálkozóknak, diétázóknak, várandósoknak, szoptató kismamáknak, gyors növekedési szakaszban lévõ gyerekeknek, azoknak, akiknél kiderült, hogy vashiányosak, és szeretnék kontrollálni az állapotukat
Melyek lehetnek a vashiány tünetei?
vérszegénység
sápadtság
állandó fáradékonyság,
csökkent energiaszint
fejfájás
heves szívdobogás-érzés
sportolás közbeni légszomj
levertség,
kedvetlenség
tanulási, emlékezési nehézségek
viselkedészavar
hajhullás,
töredezett körmök,
repedezett ajkak
Miért fontos a vas a szervezetnek?
mert hozzájárul a normál hemoglobin- és vörösvértest képzõ déshez, mert kellõ mennyiségû vas nélkül a szervezet nem tud elég hemoglobint elõ állítani, így csökken a vörösvérsejtek száma, melyek feladata, hogy oxigént juttassanak a szövetekhez, mert hozzájárul a normál szellemi mû ködés fenntartásához, mert részt vesz az energiatermelõ anyagcsere folyamatokban, mert hozzájárul az immunrendszer normál mû ködéséhez, mert hozzájárul a fáradtság, kifáradás csökkenéséhez, szerepet játszik a sejtosztódásban.
Mi idézhet elõ vashiányt a szervezetben?
vérszegénység intenzív sport várandósság, szoptatás gyomorbetegség fekély daganatos betegség aranyér miatti vérzés hiányos táplálkozás, diéta vegetáriánus táplálkozás vas felszívódási zavarok.
Általános tudnivalók a vashiányról és a vérszegénységrõ l
A vashiány okozta vérszegénység a gyerekeket és a nõ k  minden korosztályát, fõ ként a havi ciklussal rendelkezõ ket érinti (átlagosan 20 %-uk szenved vashiányban). A legfõ bb tünetek közé tartozik a sápadtság, fáradékonyság, fejfájás, heves szívdobogás- érzés, vagy a sportolás közben jelentkezõ légszomj. A tünetek fokozatosan alakulnak ki és gyakran alig észrevehetõ ek, ezért fontos kideríteni, hogy rendelkezésre áll-e megfelelõ mennyiségû vas a szervezet szükségleteinek fedezésére.
Vashiányos állapot jöhet létre a várandósság alatt, növekedési szakaszokban, hiányos táplálkozás, nem megfelelõ vasfelszívódás, illetve valamilyen vérveszteség (havi ciklus, baleset, fekélybetegség stb. ) esetén, ami késõ bb súlyos következményeket okozhat.
A Vashiány teszt a ferritin (vas megkötésére szolgáló fehérje) kimutatására szolgáló immunológiai gyorsteszt, amely alkalmas a lehetséges vashiányos állapot kimutatására.
Használatához elegendõ egyetlen csepp ujjbegybõ l vett vérminta.
Mit tartalmaz a Vashiány teszt?
A doboz a teszt elvégzéséhez szükséges eszközöket tartalmazza, mint:
1 db lezárt alumínium tasak, benne:
1 db tesztkazetta
1 db mû anyag pipetta
1 db páraelszívó párna
A dobozban található még:
1 db steril ujjbegyszúró lándzsa a vérvételhez
1 db 1 ml puffer oldatot tartalmazó cseppentõ fiola
1 db használati utasítás
1 db alkoholos (70%) törlõ kendõ.
FIGYELEM!
Az alumínium tasakot csak akkor nyissa fel, ha mindent elõ készített a teszt elvégzéséhez! A páraelszívó párna nem vesz részt a tesztelési folyamatban.
A Vashiány gyorsteszt CE minõ sítéssel rendelkezik!
Hogyan kell elvégezni a Vashiány tesztet?
1. Mosson kezet szappannal, majd öblítse le tiszta vízzel!
2. Tépje fel a védõ csomagolást (a bemetszésnél) és vegye ki belõ le a tesztet és a pipettát, majd dobja ki mind az alumínium-, mind a páraelszívó tasakokat!
3. Nyomja be az automata lándzsa kis narancssárga biztonsági fülecskéjét a lándzsa belseje felé, amíg egy kattanást nem hall, jelezvén, hogy az eszköz aktiválva van.
4. Távolítsa el a narancssárga biztonsági fülecskét egy csavaró mozdulattal
5. Tisztítsa le valamelyik ujjhegyét egy alkoholos vattával. Masszírozza az ujjbegyét lefelé, hogy megteljen vérrel.
6. Erõ sen szorítsa a lándzsát a letisztított ujjbegyéhez, majd nyomja meg a kioldó gombot.
7. A lándzsa hegye a szúrást követõ en automatikusan és biztonságosan visszaugrik a helyére. Ne használja fel többször a lándzsát!
8. Masszírozza a megszúrt ujjbegyét a vér kibuggyanásáig.
9. Tartsa a pipettát a vércsepphez, nyomja össze a végét, majd lassan felengedve szívja fel a vért a pipetta belsejében jelzett vonalig. Ne nyomja közben újra össze a pipetta végét! Ha nem éri el a vér a jelzést, masszírozza újra az ujjbegyét, hogy még egy kis mintát nyerjen. Amennyire lehetséges, törekedjen a légbuborék elkerüléséhez.
10. Cseppentse a vérmintát a pipetta összenyomásával a tesztkazetta kerek mintagyû jtõ ablakába.
11. Várjon, amíg a vér felszívódik a mintaablakból, majd cseppentsen 4-5 cseppet a puffer oldatot tartalmazó fiolából ugyanoda. Hagyja a tesztkazettát vízszintesen, és ne mozgassa azt.
12. Az eredményt 10 és 15 perc között olvassa le.
Ne értékelje a tesztet 10 percen belül és 15 perc eltelte után!
Negatív eredmény Két csík jelenik meg a kontrollfelületen: a T és a C jelzések alatt (nem számít, ha az egyik halványabb, mint a másik). Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vizsgált vérmintában a ferritin szintje normális, és nem valószínû a vashiányos állapot.
Pozitív eredmény Csak egy csík jelenik meg a kontrollfelületen, a C jelzés alatt.   Ez az eredmény azt jelenti, hogy a vizsgált vérmintában a ferritin szintje túl alacsony (alacsonyabb, mint 20ng/mL), ami a szervezet elégtelen vaskészletére utal.
Az eredmény alapján Ön valószínû leg vashiánytól szenved, ezért javasolt, hogy keresse fel orvosát.
Hogyan mû ködik a Vashiány teszt?
A ferritin egy a szervezetünkben megtalálható fehérje, ami vasat köt meg. A pozitív eredmény azt jelenti, hogy a ferritin koncentrációja alacsonyabb, mint 20ng/mL, és ez lehetséges vashiányos állapotra utal.
Mikor lehet a Vashiány tesztet elvégezni?
A Vashiány tesztet akkor érdemes elvégezni, ha a sápadtság, fáradékonyság, fejfájás, heves szívdobogás-érzés, vagy sportolás során légszomj tüneteit észleljük, különösen várandósság, vagy erõ s vérzéssel járó ciklus esetén.
A teszt bármely napszakban elvégezhetõ.
Figyelem! A tesztet nem szabad elvégezni betegség, fertõ zés, lép-, illetve májkárosodás esetén, mivel az így kapott eredmény nem megbízható.
Mit kell tennem, ha az eredmény pozitív?
Amennyiben az eredmény pozitív, az azt jelenti, hogy a vizsgált vérmintában a ferritin szintje a normál érték (20 ng/mL) alatt van. Ez esetben javasolt, hogy konzultáljon orvosával, tájékoztatva a teszt eredményérõ l, aki további vizsgálatok elvégzését teheti szükségessé.
Mennyire megbízható a Vashiány teszt?
A Vashiány teszt megbízhatóságát igazolja, hogy több mint 10 éve használják megelégedéssel professzionális (kórházi, laboratóriumi) körülmények között is.
A felmérések alapján a pontossága több mint 98%-os.
Gyerekeken is elvégezhetõ a Vashiány teszt?
Igen, gyerekeken is elvégezhetõ, életkori megkötés nélkül. Ha sokszor érzi magát fáradtnak, levertnek, kedvetlennek, ha gyakran sápadt, vagy gyengélkedik immunrendszere, elképzelhetõ, hogy panaszait vashiány okozhatja.
Gyõ zõ djön meg feltételezésének helyességérõ l legegyszerû bben a Vashiány gyorsteszt segítségével!
            
       


Jelenlegi ára: 4 733 Ft
Az aukció vége: 2021-04-28 22:20 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése