2019. november 25., hétfő

0U884 Mányi Csizmazia Kálmán : Őszi park - Jelenlegi ára: 36 000 Ft

Papír pasztell festmény, üveglap mögött, régi aranyozott keretben.
Jelezve jobbra lent:
CSIZMAZIA
(Mányi Csizmazia Kálmán, 1876-1965)
Szélesség: 55 cmMagasság: 70 cmSúly: 3. 555 kgA kép mérete keret nélkül: 64 x 49. 5 cmA kép Csizmazia Kálmán (Kürtös, 1904) alkotása.
Jelezve Jobbra lent "Csizmadia Kálmán (Kürtös 1904)"
 
 
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Festő. Tanulmányait Aradon és Besztercebányán kezdte, ahol Skuteczky Döme biztatta, hogy festőpályára lépjen. 1923-27 között a kecskeméti művésztelepen dolgozott Révész Imre irányításával. 1927-ben felvételt nyert a budapesti Képzőművészeti Főiskolára, ahol Glatz Oszkár tanítványa volt. A tájfestés mellett, az emberábrázolás is foglalkoztatta. 1932-70 között Szegeden hat ízben volt önálló kiállítása, de akvarelljeivel bemutatkozott az ország több városában, valamint a fővárosban is. Számos alkotása a szegedi Móra Ferenc Múzeumba került. (SzZ-SzK)
Magyar festők és grafikusok életrajzi lexikona I-II. Műgyűjtők és kereskedők kézikönyveFestő. Tanulmányait Aradon és Besztercebányán kezdte, ahol Skuteczky Döme biztatta, hogy festőpályára lépjen. 1923-27 k. a kecskeméti művésztelepen képezte magát, Révész Imre irányításával. 1927-ben felvételt nyert a bp. -i Képzőművészeti Főiskolára, ahol Glatz Oszkár tanítványa volt. A tájfestés mellett, az emberábrázolás is foglalkoztatta. 1932-70 k. Szegeden hat ízben volt önálló kiállítása, de akvarelljeivel bemutatkozott az ország több városában, valamint a fővárosban is. Számos alkotása a szegedi Móra Ferenc Múzeumba került. (SzZ-SzK)
Magyar festők és grafikusok adattáraIskoláit Aradon és Besztercebányán kezdte, ahol Skuteczky Döme biztatta, hogy festőpályára lépjen. Első mestere Révész Imre volt, aki mellett a kecskeméti művésztelepen 1923-27-ig tanult. Révész Imre nevelte rá, hogy megszeresse és lefesse az Alföld táji szépségeit. 1927-ben került a Képzőművészeti Főiskolára, ahol Glatz Oszkár növendéke lett. A tájfestés mellett, az emberábrázolás is foglalkoztatta. Szegeden 1932-70-ig hat ízben volt önálló kiállítása, de akvarelljeivel bemutatkozott Makón (1933), Budapesten (1940) is. Festményei közül számos a Móra Ferenc Múzeumba került. Irod.: Szelesi Zoltán: Szeged Képzőművészete. Szeged, 1975.
Termékeim között több Csizmazia Kálmán festmény található, kérem tekintse meg őket ide kattintva!
A termékről további nagy felbontású képek!
ÁRUIM ZÖME ANTIK ÉS RÉGI TÁRGYAKBÓL ÁLL.
SZEMÉLYES ÁTVÉTELI LEHETŐSÉG BUDAPESTEN (IX. ) ILLETVE SZEGEDEN!
 
Szállítás
Termékeinket az MPL futárszolgálattal küldjük! Terjedelmes tárgyaink szállításában külön díjazás mellett tudunk segíteni! Szállítási módok az alábbiak szerint alakulnak
 
Személyes átvétel Budapest IX.
 
 
Személyes átvétel Szeged
 
 
MPL csomag előre utalással
 
 
MPL csomag utánvét
 
 
Fizetés
A vételár és szállítási költség kiegyenlítésére az alábbi lehetőségeket biztosítjuk
 
Személyes átvételkor készpénzben
 
 
Banki átutalás
 
 
Utánvét
 
 
Paypal (MasterCard, Visa)
 
 
Szállítási, átvételi idő
A termék vásárlását követően a szállítási, kézhez vételi idő az alábbiak szerint alakul belföldön
 
Személyes átvétel
1-5 munkanap
 
 
MPL csomag előre utalással
2-3 munkanap
 
 
MPL csomag utánvét
1-3 munkanap
 
( erdőbelső erdő belső ősz park parkban őszi erdő őszi színek liget ligetben levélhullás liget ősszel őszi liget )

Jelenlegi ára: 36 000 Ft
Az aukció vége: 2019-11-29 12:48 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése