2020. december 31., csütörtök

Kaffer szilva, afrikai vad szilva - Harpephyllum caffrum - Ehető termésű kultúrnövény. 5 db mag! - Jelenlegi ára: 450 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Harpephyllum caffrum – kaffer szilva, afrikai vad szilva
5 db mag!
Szép megjelenésű, ehető termésű örökzöld fa Dél-Afrikából. Általában a folyók melletti galériaerdők 10-15 méteres fája. Díszértéke és árnyat adó lombja miatt, valamint finoman savanykás terméseiért hazájában utcai sorfaként is ültetik. Szárnyalt levelei kihajtáskor vörösek, később fényes zöldek. Zöldesfehér virágait pirosra érő, ízletes szilvaszerű gyümölcsök követik, amelyekből lekvárokat, zseléket és bort is készítenek hazájában. Kérgét a népi orvoslás alkalmazza pattanások, ekcéma, csonttörés és rándulás kezelésére. Halványvörös, nehéz fáját fűrészáruként hasznosítják. Az európai szilvának nem rokona; a szömörcefélék családjába tartozik, mint a mangó, a kesudió és a pisztácia.
Fényigényes, közepes vízigényű növény, amely idősebb korában jól bírja a szárazabb időszakokat is. Magyarországon nem télálló. Ha nyáron a szabadban tartjuk, akkor télen hűvös, de fagymentes, világos helyen teleltessük. Virágai önmeddők, tehát a terméskötéshez két növény szükséges.
Könnyen szaporítható magvetéssel. A magokat egy napig áztatjuk, majd jó vízelvezetésű, homokkal kevert talajba vetjük, kb. 1 cm mélyre. Keverjünk a földbe egy kevés gombaölőszert, hogy a gombás fertőzések ne jelenjenek meg. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk két öntözés között kissé megszikkadni. 20-25 fok közötti hőmérsékleten 1-4 hét alatt csírázik.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 450 Ft
Az aukció vége: 2021-01-01 04:32 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése