2020. december 25., péntek

Kövér porcsin.. Portulaca oleracea..../25mag/..Újdonság! NÖV.-256 - Jelenlegi ára: 550 Ft


"Ruta graveolens"
Jellemzése:
Csupasz, 30 cm magas, egynyári növény, húsos, kúszó szárral. Pozsgás, fényes levelei sötétzöld színűek, tojásdad alakúak.  Virágainak 5-6 szirma van. Kellemesen savanykás íze miatt főzve fogyasztják.
Felhasználása:
Belsőleg a kövér porcsin a szívproblémák, illetve a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére ajánlott. Mint megelőző szert az öregedés folyamatának lassítására alkalmazzák. Külsőleg izomgörcsök fellazítására használatos.
Gyógyhatása:
A kövér porcsin az omega-3 zsírsavakban leggazdagabb növény. E zsírsavak egyébként még a halolajban fordulnak elő. Innen származik gyulladásgátló és véralvadást gátló (vérkeringést serkentő,  érelmeszesedés kialakulásának veszélyét mérséklő) tulajdonsága. Magas C- és E-vitamin, valamint béta-karotin és glutationtartalmának köszönhetően antioxidáns és immunerősítő hatást fejt ki. A vér koleszterin- és cukorszintjére kifejtett hatásával védi az artériákat. Ásványi sókat is tartalmaz:  kalciumot,  káliumot,  magnéziumot,  foszfort. Mézgája lágyító hatású, frissítő, sebgyógyító, víz- és féreghajtó. Elrágva erősíti a foggyökereket és megszünteti a fogínyvérzést.
A friss növény megfőzve mai ismereteink szerint semmilyen problémát nem okoz.
1 ADAG 25 MAGOT TARTALMAZ!
KELLEMES KERTÉSZKEDÉST!
KÖSZÖNÖM A LÁTOGATÁSOD, SZERETETTEL VÁRLAK MÁSKOR ÉS MÁS TERMÉKEMNÉL IS!
Kérem kattintson a felhasználónevem mellett i+ gombra, vagy az alábbi linkre:
Bemutatkozás, szállítási feltételek:
A rendeléssel egyidejűleg kijelenti, hogy az ott leírtakat elolvasta és elfogadja!  


Jelenlegi ára: 550 Ft
Az aukció vége: 2020-12-25 16:11 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése